Haakpatroon faux granny square cardigan haken knotten

Twee nieuwe jasjes en een leuke korting

 

 

Een nieuw jasje, dat mag je letterlijk nemen.  De website kreeg er eentje en trouwens ook een nieuwe naam, maar daarover later meer, en ik ontwierp ook een erg leuk jasje in samenwerking met Knotten

Van oude jasjes en nieuwe inspiratie

Nimble.handmade groeide vanuit mijn blog www.koekjesenboekjes.be waar ik onder andere patronen op publiceerde en later gaf ik workshops met Het Betere Bolwerk. Beide waren leerzame maar vooral gezellige brei- en haakavonturen, die de basis vormden voor deze blog en shop.  Je mag alvast rekenen op leuke nieuwe patronen, maar ook op een blog met tips en tutorials en uiteraard zit er nog heel wat leuks in de pipeline waar ik momenteel nog niet veel over kan verklappen :).  Wil je er niets van missen?  Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief onderaan de homepage. 

Wat betekent nimble?

De vertaling vanuit het Engels is soepel en behendig.  En hoe vlotter iets gaat, hoe meer kans er is dat je het steeds liever gaat doen.  Dat is wat ik wil bieden met mijn eenvoudig geschreven patronen : jou vlotjes door de technieken van haken en breien loodsen zodat je volop kan genieten van het handwerken zelf.  Met tips en tricks - jep, zo weinig mogelijk eindjes wegwerken, ik zie dat als een sport :) - en tutorials zorg ik ervoor dat je tot een mooi resultaat komt waar je zelf van geniet of iemand die je lief is kan zien stralen.

Heet van de naald

In samenwerking met Knotten creëerde ik de Faux Granny Cardigan. Met de heerlijke Lana Grossa garens Pappagallo en Cool Merino maakte ik die kleurrijk, boho vest.  

 Wat is er dan zo 'faux' aan deze granny squares?  Ze worden van onder naar boven gehaakt in plaats van uit het midden naar buiten toe, zoals dat traditioneel wordt gedaan, en ze worden ook onmiddellijk aan elkaar vastgehaakt.  Je raadt het al : we gaan genieten van het werken met heel veel kleurtjes zonder onnoemelijk veel draadjes in te hoeven stoppen. Het vest bouwt zichzelf op en heeft dus maar weinig naden die moeten gesloten worden en yessss... zo goed als geen eindjes meer weg te werken!  Het patroon is duidelijk uitgeschreven en bevat ook foto's en schema's zodat jij dit vest, zoals beloofd, 'nimble' en vlotjes uit je haaknaald tovert.  Knotten - die trouwens ook de leuke foto's maakte! - heeft het volledige pakket inclusief patroon voor je klaar en ze inspireren je graag met extra kleurencombinaties.  Wil je enkel het patroon kopen, dan kan dat hier. Vergeet zeker de code GDAFGSMXZ291 niet te gebruiken!  Je krijgt 30% korting op het patroon tot en met zondag 12 maart 2023.

Ik vind, jij vindt, wij vinden

Ik vind het super leuk om weer patronen en nieuwtjes en vooral het plezier van haken en breien met jou te delen.  Laat me vooral weten wat jij van de nieuwe website vindt! En wat zou je graag willen zien hier? Ik ben heel benieuwd!

Merry making!

 

Met dank aan Knotten voor de fotografie en garensponsoring.

Terug naar blog