Over mij

Bea Torfs

Hallo, mijn naam is Bea. Ik ben een indie designer van brei- en haakpatronen en de one-woman-show achter nimble.handmade. Ik woon in België vlakbij Mechelen met mijn man, zoon en kat.

Mijn missie is om jou op weg te helpen naar vlot en boeiend handwerk, want dat brengt heel erg veel plezier en ontspanning met zich mee. Met mijn eenvoudig geschreven patronen en blog vol tips & tricks neem ik je graag op sleeptouw om een bol garen tot iets moois om te toveren. Zodat je vol trots kan pronken met wat je hebt gemaakt of iemand kan zien stralen in jouw creaties. Zin om aan de slag te gaan?

hoe het begon

Inmiddels heb ik +45 jaar ervaring, passie en enthousiasme voor breien, haken en andere creatieve escapades en +5 jaar ervaring in het aanleren van deze technieken. Eerst was er mijn blog www.koekjesenboekjes.be waar ik mezelf leerde patronen schrijven en later was ik de workshop docent achter Het Betere Bolwerk. We hebben veel leerzame maar vooral gezellige brei- en haakworkshops gehad voor Corona helaas roet in het eten gooide. De blog en de workshops vormden de basis van nimble.handmade, waarin je mag rekenen op veel patronen en technieken, maar waar ook veel puur plezier en gezelligheid te vinden zal zijn. Want samen handwerken, dat is plezier in het kwadraat!

Ik leerde breien en haken van mijn granny, die me met veel geduld en wat aftands garen en gereedschap op weg heeft geholpen. Ze was een oorlogskind en leerde me ‘how to make-do’, wat zoveel wil zeggen als leren roeien met de riemen die je hebt. Maar terwijl leerde ik ook de eenvoudige kracht van ‘maken’ en ‘doen’ te waardeerden. Er is iets echt magisch aan het maken van dingen met je eigen handen, iets heel saais omvormen tot iets moois. Ik wil dit plezier met je delen en je aanmoedigen om je eigen magie te maken!

what’s in a name?

 Wat nimble betekent, lees je hieronder.  Het is mijn missie om je vlot te leren handwerken en je handige kneepjes te leren zodat je snel tot een mooi resultaat komt en er ook heel veel plezier aan beleeft.  

nimble

Merry making!