Breien en haken... kan ik dat wel?

Breien en haken... kan ik dat wel?

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

Pippi Langkous

 

Ben jij een rasechte Pippi Langkous?  Stop dan hier met lezen :).

Of ben je eerder zoals ik en denk je 'laat al die Pippi Langkousen het dan maar eerst gaan en dan zal ik nog wel zien of ik het zelf durf'?  
Mag ik dan in het handwerken jouw Pippi zijn?  Niet om zo meteen lange kousen te gaan haken of breien ;), maar om je de durf te geven om een project te maken?  

Breien en haken leerde ik van mijn granny zo'n 45 jaar geleden - jep, de dino's waren toen nog welbespraakt ;).  En ook bij mij thuis waren we erg creatief.  Mijn vader met kunstsmeden, mijn moeder met spinnen en weven.  Het helpt natuurlijk dat ik in een warm nest opgroeide waarin het heel gewoon was om dingen zelf te maken of dat op zijn minst te proberen.  En vele jaren van oefenen en opzoeken (YouTube heette toen nog gewoon 'de bib') maken dat ik in handwerk gelukkig al heel wat vaker denk 'ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk wel dat ik het kan'.  En meer nog, ik ben zeker dat JIJ het ook kan!  Want in mijn patronen leg ik alles stap voor stap uit; in heel gewone 'Jip & Janneke' taal, zonder moeilijke terminologie en misschien soms te uitgebreid voor degenen die alles goed onder de knie hebben.  Maar het maakt wel dat jij heel vlot en 'nimble' kan volgen waar je op dat moment aan toe bent in je project.  Zie het maar als een trap oplopen.  Elk trapje is er.  Er zijn geen tredes die je niet ziet of waar je over struikelt.  En kom je toch op een punt dat je denkt 'O-oo, hier durf ik niet meer', dan ben jouw persoonlijke Pippi waarbij je voor vragen altijd terecht kan (bea@nimblehandmade.be).

Dus trek je gekste kousen aan en haal je Pippi-factor boven!  Met behulp van een duidelijk patroon en een hulplijn kan jij het ook!

Een leuk bezoekje

Afgelopen weekend trok ik mijn gekste schoenen aan (letterlijk helaas, rechts een gewone sneaker en links zo een lelijk geval met velcro's waar je tenen heel onelegant uit piepen. Ik ben namelijk nog steeds herstellende van een voetoperatie.) en gingen we langs bij Knotten in het Experience Centre aan de Beestenmarkt in het gezellige Delft.   

 

Wat een snoepwinkel :)!  Je kan er heerlijk flaneren tussen de Lana Grossa bolletjes en wolletjes en de vriendelijke winkeldames helpen je graag.  Je kan al raden dat ik daar niet zonder zakje weer naar buiten ging.  Misschien dus toch zo jammer nog niet dat ik met mijn voet verplicht veel op de bank zit om te breien en te haken :).

 

Nieuwtjes

Over breien en haken gesproken... tijdens het bezoek aan Knotten kwam ik al meteen een bekende cardigan tegen :).  

Het patroon koop je hier, maar je kan ook meteen het hele garenpakket met patroon kopen bij Knotten.  De stock is weer aangevuld, dus gaan met die banaan :)!

En natuurlijk staat er ook alweer wat nieuws op de pennen.  Het wordt lente, ook in mijn handwerkmand :)!

 

 

Terug naar blog